Ce este dermatologia?

Dermatologia reprezinta o specialitate medicala ce se ocupa de totalitatea fenomenelor patologice care se produc la nivelul organului cutanat (piele, mucoase accesibile, fanere: unghii, par), la orice varsta.Dermato-venerologia (sau doar venerologie) se ocupa cu studiul bolilor cu transmitere sexuala.

In cabinetul dermatologic se presteaza urmatoarele servicii medicale :

1. Consult
2. Control
3. Crioterapie
4. Dermatoscopie
5. Pansament ulcer de gamba
6. Peeling chimic
7. Punch-biopsie

Ce este crioterapia?

Crioterapia reprezinta utilizarea generala sau locala a temperaturilor scazute in domeniul medical. Crioterapia se utilizeaza pentru tratarea diferitelor leziuni articulare sau musculare, primele cazuri in care s-a folosit aceasta metoda de tratament, datand inca din secolul XXVII.

Ce este dermatoscopia?

Dermatoscopia este o metoda moderna, rapida si neinvaziva de examinare a pielii, folosita pentru a creste acuratetea diagnosticului dermatologic.

PEELING CHIMIC: ce este si cand se recomanda?

Peelingul chimic este o procedura medicala efectuata de medicii dermatologi si urmareste corectarea unor probleme de la nivelul pielii. Presupune aplicarea unor substante chimice la nivelul zonei afectate, efectul fiind exfolierea, indepartarea celulelor moarte si stimularea procesului natural de regenerare al pielii. In functie de problemele pe care le prezinta fiecare pacient, medicul va decide tipul de peeling necesar rezolvarii problemei – riduri fine, cicatrici post-acnee, deshidratarea pielii provocate de soare si fumat, hiperpigmentare etc.

Ce este biopsia cutanata (punch-biopsie)

Biopsia cutanata reprezinta o manevra de diagnostic dermatologic necesara pentru stabilirea, confirmarea sau excluderea unui diagnostic.

Cate boli cuprinde dermatologia?

Dermatologia cuprinde aproximativ 3000 de boli, inclusiv cancere de piele, boli inflamatorii cutanate, acnee, probleme legate de imbatranirea pielii.

Cele mai intalnite boli sunt:

 • Acnee, Dermatita
 • Eczema de contact, Psoriazis
 • Rozacee, Pitiriazis rozat, Lichen plan
 • Tinea corporis, Tinea pedis
 • Herpes (labial/genital), Herpes zoster
 • Veruci vulgare, Condiloame, Molluscum contagiosum

Cand ar trebui sa vedeti un dermatolog?

 • Anual un control de rutina pentru urmarirea in timp a evolutiei alunitelor (modificari de forma si culoare), util in supravegherea formatiunilor cu potential malign.
 • Alunita rupta care sangereaza
 • Modificari la nivelul tenului. Anumite schimbari de culoare sau de textura, sau aparitia unor pete sunt motive pentru a consulta medicul dermatolog, fiindca ele pot fi simptomele unor probleme dermatologice.
 • Modificarea anormala a aspectului unghiei – este posibil sa fie cauzata de o infectie micotica.
 • Simptomele unor boli cu transmitere sexuala – medicul dermatolog se ocupa si cu diagnosticarea si tratarea bolilor cu transmitere sexuala atat la barbati, cat si la femei.